Címkék: emeltdíjas, SMS, térülés, Voxinfo

EMELTDÍJAS SMS ÉS A TÉRÜLÉS
EMELTDÍJAS SMS ÉS A TÉRÜLÉS

Aki emeltdíjas SMS fizetést szeretne bevezetni weboldalán, nem kerülheti el a találkozást a térülés fogalmával. Számtalan módon kommunikálják a szolgáltatók a térülést és előfordul, hogy csak a szerződéskötés és beépítés után derül ki valódi jelentősége.
Kerülje el Ön is a kellemetlenségeket és tudja meg előre, mire számíthat!

A térülés fogalma

A térülés meghatározza, hogy adott mobilszolgáltató ügyfeleinek hány százaléka teljesíti a mobil szolgáltató által megállapított díjfizetési kötelezettségét.

A térülés mobilszolgáltatónként eltérő

A térülés számításánál a gyakorlatban csak az előfizetéses ügyfelek adatait veszik figyelembe, mivel a feltöltőkártyás ügyfeleknél az előrefizetés következtében nem alakulhat ki kintlevőség, ki nem fizetett, de igénybe vett szolgáltatás. A jelenlegi három szolgáltató előfizetői köre eltérő, így a kiküldött számlákkal kapcsolatos befizetési hajlandóság sem egységes. Ennél fogva a szolgáltatók különböző térülési arányszámokat állapítanak meg.

A térülés és a valós jutalék kapcsolata

Térülés és az emelt díjas SMS jutalék kapcsolataA mobilszolgáltatók csak a forgalmi adatok térüléssel csökkentett része után számolnak el. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy pl. 1 000 000Ft-os SMS forgalom, 50%-os jutalék és 5%-os térülés esetén az elszámolásban a mobil szolgáltató az 50%-ból adódó 500 000Ft-os jutalékot további 5%-al csökkenti a térülés miatt, így végül 475 000Ft jutalék kerül kifizetésre (a példánál jelentősen kedvezőbb jutalék is elérhető a VoxPay-nél).
Fontos megjegyezni, hogy az emelt díjas SMS szolgáltatók számtalan módon kommunikálják a felhasználókat érdeklő bűvös “jutalék” százalékos értékét. Ennek eredményeképp van, aki egyenesen “nem számítja fel a térülést, minden SMS után fizet”, azaz a térülést a jutalék csökkentésével finanszírozza, vagy egyéb módon fedi el létezését.

Egyoldalú módosítás és kiszámíthatatlan bevételek

A szolgáltatási szerződések értelmében a mobil szolgáltatók havonta illetve negyedévente felülvizsgálják és egyoldalúan módosíthatják a térülés mértékét, melyet sok emelt díjas SMS szolgáltató azonnal továbbhárít partnereire. Ez a változtatás igen kiszámíthatatlanná teszi a partnerek bevételtervezését

VoxPay SMS = kiszámíthatóság

A VoxPay emelt díjas fizetési rendszer statisztikai adatok figyelembevételével átlagolt térülési mutatót alkalmaz, melynek köszönhetően a bevételek középtávon tervezhetővé válnak. Ráadásul az elszámolások értelmezhetősége, a transzparencia is jelentős mértékben javul. Az átlagolt mutató figyelembe veszi a szolgáltatók térülési mutatóit, az egyes szolgáltatókon keresztül bonyolított forgalmat, valamint az egyes telefonszámokhoz kötött forgalmi típusokat.
A mutatót nem csak alacsonyan tartjuk, de a lehető legritkábban változatjuk, a jelenlegi áltagos térülési mutatónk több, mint 1 éve nem változott.

Számoljon a térüléssel, mielőtt szerződést kötMielőtt emelt díjas SMS fizetési szerződést kötne

A fentiekből látható, hogy az emeltdíjas SMS szolgáltató cégek ajánlatai közötti jutalék eltérések mértékével összemérhető a térülés nagysága. Annak ellenére, hogy szolgáltatója az ajánlatban esetleg nem tér ki a térülésre, biztos lehet benne, hogy az első elszámoláskor alkalmazásra kerül majd.
Hozzon megalapozott döntést! Még szerződéskötés előtt kérje – írásban – a térülési mutató meghatározását és ennek figyelembevételével válassza ki szolgáltatóját!

Nincsenek hozzászólások

Hozzászólok
© 2011 - Voxinfo Kft - Az online fizetés szolgáltató.